Logo tæppe

Holbæk Quilterne

IDE


Inspirationen til vores LOGOTÆPPE kom, da vi på en sommerudflugt i 2011 besøgte Kunstgården ved Bogense på Fyn, hvor vi var nogle medlemmer, som beundrede Vejle Quilternes Logotæppe.


IGANGSÆTNING


I januar 2012 opfordrede bestyrelsen medlemmerne til at gå i  tænkeboks, og et lille udvalg på 6 medlemmer "lagde rammerne" for vores tæppe. Motiverne skulle være kendte steder i Holbæk kommune.


Det var lidt svært at komme igang da kun de færreste havde prøvet at sy billeder/motiver. Der blev arrangeret fællessyning i Andelslandsbyen.


FÆRDIG


Tæppet blev færdigt i løbet af sommeren 2013 hvor foreningen holdt en lille fernisering for alle medlemmer.


Tæppet kunne første gang ses på Dansk Patchwork Forenings træf i Herning.


Efter at vores LOGOTÆPPE har været på vandreudstilling, har det nu fået et permanent udstillingssted det er på det nye plejecenter Fjordstjernen, som ligger på Isefjords Allé i Holbæk.

Både beboere og personale har givet udtryk for, at de er meget glade for tæppets placering, og de nyder dagligt synet af det smukke tæppe, ligesom det også beundres af stedets gæster.

Vores forening har lavet en aftale med Fjordstjernen, at vi kan "låne" tæppet i kortere perioder, hvis vi skal bruge det til arrangementer i foreningen, ellers hænger Logotæppet på ubegrænset tid på Fjordstjernen.


Tæppets motiver er:


Øverst fra venstre HQ logo og Holbæk byvåben


Første række fra venstre er Det gamle rådhus i Holbæk, Munkholmbroen, Rapsmark på Tuse Næs ved Rølmersvej,, Orøfærgen og Baptisternes skole i Tølløse.


Anden række fra venste er Brorfelde Observatorium, Accisebod på Kalundborgvej i Holbæk, Hagested lufthavn, Ågerup kirke og Holbæk museum.


Tredje række fra venstre er Maglesø, Audebodæmningen, Sankt Nikolai Kirke i Holbæk, Naturkirkegården i Holbæk og  Hovedhuset på Andelsmuseet Nyvang.


Fjerde række fra venstre er Tveje Merløse Kirke, Holbæk golfklub, Fairplay teateret Holbæk, Schmidt Kjærgaard på Ahlgade og  Fiskerhuse Holbæk havn.


Sidste række fra venstre er Løvenborg Gods Regstrup, Stukmølle Strandparken Holbæk, Brorfelde Observatorium, Kunstforeningen Æglageret i Holbæk og Aastrup Kloster Tølløse.

Webmaster Lene Starup